Welke vormen van krediet worden er op dit moment veel gebruikt in de Nederlandse markt en wat heb je er precies aan?

Sharing is caring!

Woningkredieten zijn de term die dagelijks wordt gebruikt, omdat er in elk hoekje en hoekje van de straat gebouwen staan. Gebouwen worden tegen een zeer snel tempo gebouwd en mensen vragen een woningkrediet aan en kopen een huis. De termijnoverdracht van woningkredieten komt aan de orde tijdens het aflossingsschema van de lening.

Je hebt natuurlijk verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een lening

Na selectie van de woning en de oppervlaktebehoefte van het gezin bekijkt de koper de mogelijkheden voor een lening. Er zijn veel advertenties in de media en op het internet voor de beste deals voor woningkredieten en men kan de beste beschikbare kredietverstrekker selecteren uit vele opties, of het nu gaat om particuliere kredietverlening door een financiƫle instelling of door de overheid genationaliseerde banken. Dit bedrag staat vast na de aanbetaling en betaling van andere administratieve kosten.

  • Het aflossingsschema voor flexibele rente is zodanig dat gedurende de eerste jaren van de lening het bedrag van EMI laag is en de bouwer na deze periode een zeer hoge rente kan toevoegen om de eenvoudige reden van de inflatie. Soms is dit rentetarief dat door de kredietverstrekker wordt toegepast te hoog, maar de koper zit met deze lening opgescheept en moet in de latere jaren van de aflossing van de lening grote bedragen terugbetalen.

Waarom maken zo veel mensen gebruik van een lening voor hun woning?

Dit is niet zo en de kredietnemer heeft de mogelijkheid om de woningkrediet over te dragen. Als de kredietverstrekker in latere jaren de rente op het geleende bedrag irrationeel verhoogt, kan de kredietnemer zich terugtrekken uit de huidige lening en deze overdragen aan een andere leeninstelling. Hiervoor moeten ze misschien wat boetes betalen, maar uiteindelijk zou dit een besparing zijn op een kostbare hoeveelheid geld die verplicht als aflossing zou moeten worden uitgegeven. Op de lange termijn zal deze overdracht voordelig zijn omdat er veel leningverstrekkende instellingen en door de overheid genationaliseerde banken zijn die bereid zijn om leningen tegen een lagere rente aan te bieden.