Welke dingen kun je in je woning implementeren om makkelijker op je energie te besparen?

Sharing is caring!

Voordat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen over waar je moet besparen, moet je weten wanneer en waar je de energie gebruikt. Energiebedrijven geven u tegenwoordig soms basisverbruiksstatistieken en correleren deze met de buitentemperatuur. Een cynische visie zou zijn dat deze manier van presenteren van het gebruik de stijgingen rechtvaardigt zoals ze normaal gesproken zijn na extreme hitte of extreme kou.

Waar kun je nog meer op letten als je energie wil besparen

Andere Energy Monitoring Services die gebruik maken van Internet of Things (IoT) brengen u kosten in rekening voor het verzamelen van de verbruiksgegevens en presenteren webgebaseerde rapporten die u als abonnementsdienst op hun centrale servers kunt verzamelen. Zij zullen uw gegevens ook verkopen of openbaar maken, of in ieder geval aan de overheid en de wetshandhaving. Op basis van uw energieverbruikspatroon kan bijvoorbeeld worden vastgesteld dat u thuis bent, of u nu kookt, tv kijkt of naar bed bent gegaan.

Analyseer al je energieverbruik door een apparaat te gebruiken

De beste manier om uw energieverbruik te monitoren is door gebruik te maken van een apparaat met ingebouwde opslag- en analysemogelijkheden, dat op uw eigen netwerk werkt, of dat niet eens een netwerk nodig heeft maar wel kan communiceren met uw mobiele apparaten zonder gebruik te hoeven maken van het internet of een ivd-dienst.

  • Het maakt niet uit welk type monitor u gebruikt, u wilt een apparaat gebruiken dat een resolutie heeft van ten minste 7 dagen per uur, een dagelijkse resolutie voor een week, een dagelijkse resolutie voor maanden en jaren en dat ten minste 3 jaar aan dagelijkse gegevens kan opslaan.
  • Het gebruikte apparaat dient een live Load View te hebben waarmee u het gebruik door apparatuur zoals airconditioning, oven, koelkast, TV, SPA, zwembad, kooktoestel en andere apparatuur kunt identificeren.