Live video op het internet afspelen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar waarom eigenlijk?

Sharing is caring!

Heb je gemerkt dat veel mensen tegenwoordig live gaan op sociale media? Met veel live streaming social media apps die aan de slag gaan met live video en die het mogelijk maken voor hun gebruikers om heel gemakkelijk live te gaan en video’s te genereren voor hun volgers, is het geen verrassing dat veel kleine bedrijven betrokken raken en deze techniek in hun voordeel gebruiken. Je voelt je misschien een beetje onzeker over de eerste keer dat je social media live video op het internet gebruikt, maar het is zeker de moeite waard om er wat tijd en moeite in te steken.

Help uw volgers aan u te herinneren als je internet gebruikt om video te bekijken

Wanneer u live gaat op social media, is het een supersnelle manier om in contact te komen met uw publiek en hen te laten weten dat u actief en online bent. Uw volgers krijgen een waarschuwing dat u live bent gegaan en u kunt zien hoeveel van hen met u in gesprek zijn en de video live bekijken. Om die reden kunnen mensen die normaal gesproken niet naar uw pagina willen gaan, uw live-video bekijken.

Live video’s zijn interessanter dan andere inhoud

Je krijgt veel meer interesse door een live video op te zetten. Statistieken laten zien dat mensen waarschijnlijk 3-4 keer zo lang naar een live video kijken dan naar een vooraf opgenomen video.

Hoewel u een video kunt plaatsen die u eerder hebt opgenomen, is het zeker de moeite waard om het eens te proberen met een live-feed van sociale media omdat ze aantrekkelijker en interessanter zijn dan vooraf opgenomen video’s. Uw publiek zal genieten van het kijken naar iets op het moment dat het gebeurt. Het stelt hen in staat om inzicht te krijgen in de echte u of het echte bedrijf dat u opereert achter uw website, blog en sociale media.

Het is eenvoudig en toegankelijk

Het is ongelooflijk eenvoudig om een live video te starten op Facebook, Twitter of Instagram. Als je een smartphone hebt die minder dan een paar jaar oud is, ben je waarschijnlijk goed voorbereid. De camera’s op de huidige smartphones bieden een videokwaliteit die alleen te vinden is op hooggeprijsde stand-alone videocamera’s van een paar jaar geleden.

Als het niet goed gaat, kunt u het gewoon weghalen en opnieuw beginnen. Als je de video eenmaal hebt verwijderd, kan niemand er meer naar kijken en kunnen ze ook de vorige inhoud die je hebt gefilmd niet meer vinden.