Als je energie uitgevallen is moet je wel een aantal zaken goed op orde hebben, waar let je allemaal op?

Sharing is caring!

Stroomuitval kan op elk moment plaatsvinden. De elektriciteitskabels kunnen in gevaar komen, er is een storm op komst of er is een avondklok in uw omgeving. Als u voorbereid bent op stroomstoringen, krijgt u de kans om tijdens zo’n situatie uit de buurt te blijven van gedoe. Hier is een lijst van 5 dingen die je moet opnemen in je noodstroomuitval kit die komt om te overleven tijdens een energie uitval of stroomstoring.

1. Een lichtgevend object

Het is uiterst belangrijk voor u om een object dat licht kan produceren zonder elektriciteit in uw verduisteringsset op te nemen. Het kan een noodverlichting zijn, gloeistokjes of weinig kaarsen. U moet ze op een gemakkelijk toegankelijke plaats bewaren. Het is beter als u een aantal stickers die gloeien in het donker kunt bevestigen, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden in het midden van de nacht zonder enig gedoe. U moet ook een luciferdoosje en een voorraadje batterijen in uw verduisteringsset meenemen.

2. Een EHBO-doos

Ook tijdens stroomstoringen kunnen zich noodgevallen voordoen en als u in zo’n situatie uit de buurt wilt blijven van gedoe, moet u een eerste hulp in de buurt van het huis houden. De EHBO-doos moet pijnstillers, antibiotische zalven zoals Neosporine en antiseptische oplossingen zoals waterstofperoxide, scharen, gaasband en verbanden van verschillende grootte bevatten.

3. Een radio op batterijen

Een batterijgevoede radio kan u helpen om de laatste updates over uw buurt te krijgen tijdens een stroomstoring. Als u een voorraad batterijen hebt, kunt u enkele dagen naar de radio op batterijen luisteren. De radio kan u helpen om op de hoogte te blijven van alles wat er in uw buurt gebeurt tijdens noodgevallen. Als er bijvoorbeeld een storm is, kan het zijn dat de bevoegde autoriteiten een evacuatiebericht uitvaardigen. De radio op batterijen kan u genoeg tijd geven om u voor te bereiden en kan in dergelijke gevallen zelfs uw leven redden. Een radio is betrouwbaarder dan internet of televisie.

4. Een gaskachel

Wanneer er geen elektriciteit is, zult u het als een moeilijke taak ervaren om voedsel te bereiden of water te verwarmen. Daarom is het belangrijk dat u een gaskachel in uw verduisteringsset heeft. U moet ook een houtskool- of propaantank in de opslag houden om in dergelijke gevallen te worden gebruikt. Propaan is effectiever dan houtskool in natte weersomstandigheden.